Schermafbeelding 2016-08-22 om 23.30.21

18. Mijn 5 favoriete gerechten

Ola, vandaag heb ik weer een artikel voor de #30dayblogchallengenl voor jullie. Vandaag bespreek ik mijn 5 favoriete gerechten/eten. Het zijn namelijk niet allemaal volwaardige gerechten.

Penne Pesto met Kip

pasta-1033216__340

Allereerst begin ik met mijn favoriete gerecht. Ik vind het heerlijk om het te maken en vind het elke keer weer erg lekker. Ik heb het dan over mijn zelfgemaakte penne pesto met kip, mozzerella en pijnboompitten.

Met zelfgemaakt bedoel voornamelijk de pesto. De pesto potjes uit de supermarkt vind ik niet heel lekker, en zeker niet in een pasta. Dus ging ik op zoek naar een gemakkelijk recept om zelf pesto te maken. Dit vond ik en het was verbluffend makkelijk en lekker. Sindsdien maak ik mijn (basilicum)pesto zelf. Voor de penne gebruik ik speltpenne. Dit ben ik gaan eten toen ik gezonder wilde eten en eigenlijk vind ik ze veel lekkerder dan de normale penne.
Kip spreekt denk ik voor zich. Kleine blokjes vind ik persoonlijk het lekkerste.
Om het geheel wat smeuïg te maken doe ik door de penne pesto nog wat mozzerella. Het geheel maak ik af met wat pijnboompitten. Al met al ben ik nog geen half uur bezig voor dit lekkere en gezonde gerecht.

De pesto maak ik nu zonder recept erbij. Dit is een recept wat je kan volgen voor het maken van de pesto.

Bananenbrood

Schermafbeelding 2016-08-22 om 23.28.37

Dit gerecht is eigenlijk pas sinds een paar weken een favoriet. Bananenbrood is op dit moment hot, en daarom wilde ik het ook wel eens proberen. Ik ging op internet op zoek naar een gezonde variant en stuitte op een met havermout en banaan(duh) als basis.
De havermout sprak mij erg aan omdat ik dit erg lekker vind en dit goed vult.

Verder zitten er in het brood nog wat eieren, dadels en een eetlepeltje bakpoeder.
Ik voeg hier voor de smaak soms nog wat pure(97%) chocolade brokjes aan toe.

Heerlijk vind ik het en ik zit er lange tijd vol van. Als ik vrij ben eet ik het vaak als middageten. En als ik werk vaak als tussendoortje in de ochtend.

Het recept wat ik gebruik is van ILoveHealth en vind je hier.

Sushi

food-1406883__340

Nummer 3 van de favoriete gerechten, is niet een heel gezond gerecht. Namelijk sushi. Dit gerecht maak ik niet zelf maar ik vind het heerlijk om uit eten te gaan bij een all you can eat restaurant en me helemaal vol te eten met al de heerlijke hapjes.
Dit gerecht mocht niet ontbreken in mijn favoriete.

Ijs

ice-1385507_960_720

Ik weet het, dit is zeker geen volledig gerecht, maar wat ben ik gek op ijs. En dan vooral de watervariant. Waterijsjes maar ook zeker ijsblokjes. Ik vind het heerlijk om een koud glas water te drinken met ijsblokjes erin. In de zomer(en ook wel winter) verslind ik waterijsjes. Tegenwoordig zijn de ijslolly’s weer helemaal favoriet. Dit zijn de ijsjes die ontdooit in de winkel liggen en je zelf nog moet invriezen. Ik heb dan weer wel gekozen voor de ‘gezonde’ variant. Zonder toegevoegde suikers en kleurstoffen. Op een slechte avond eet ik er zo een paar achter elkaar. Vrienden hebben vaak voor mij ook ijs in huis. Heerlijk.

Snijbonen met spekjes, aardappeltjes uit de oven en een biefstuk

Snijboontjes met spek, zoete aardappel en truffelaardappel uit de oven en een kippetje.
Snijboontjes met spek, zoete aardappel en truffel-aardappel uit de oven en een kippetje.

Zo dat is een hele mond vol. Een van de lekkerste standaard gerechten die ik regelmatig maak is wel de snijbonen met spekjes, aardappeltjes uit de oven met een biefstuk.
Vaak als ik inspiratieloos ben wat betreft het eten val ik snel hier op terug. Makkelijk te maken en eigenlijk altijd lekker. De aardappeltjes maak ik in de oven de ene keer met knoflook, de andere keer met rozemarijn en zeezout. Het vlees wat we erbij eten varieert nog wel eens maar een biefstukje erbij is toch echt het lekkerst.

Dit waren mijn 5 favoriete gerechten/eten. Gaan je deze gerechten ook eens proberen? Laat het me weten wat je ervan vond. 

Een gedachte over “18. Mijn 5 favoriete gerechten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *