b8eb5849-578f-4d8c-9dfa-0be4e04b3c39

DIY: Supergave en simpele speeltipi!

Wat zijn de speeltenten(tipi’s) van tegenwoordig leuk hè? Dat vind ik nou ook. Alleen vind ik het wel heel jammer dat deze tenten gemiddeld 100 euro kosten. Dat moet goedkoper kunnen dacht ik. Daarom heb ik wat speurwerk verricht op internet en heb ik nu een enorm makkelijk patroon gemaakt, waardoor je een tipi hebt voor minder dan 20!!! euro. Lees je snel mee?

Het patroon dat ik had gevonden was niet volledig correct, daarom heb ik deze tijdens het proces aangepast. En zo gemaakt dat deze ook gebruikt kan worden met een patroonstofje.
Samen met mijn oma(de expert op gebied van handwerk) heb ik deze tipi in een dagje in elkaar gezet.

d19f9485-6b7e-4996-a193-32cfa9916123

Naar een goede, hippe en leuke stof ben ik flink op zoek geweest op internet. Ik kwam deze tegen bij de Kwantum en bestelde dit online. Toen ik vervolgens naar de winkel ging om de stof op te halen, zag ik dat ze nog veel meer hippe designs hebben in de winkel. De stofjes hier zijn ook niet duur.

Voor de stokken ben ik naar de gamma gegaan. Ik heb 6 (dikke) bamboestokken gekocht. Worden verkocht per 3.

d1123cbe-fab4-4032-a8cc-52cbe3062793

Benodigdheden:

 • Stof, 3 meter breed en 1,5 meter lang.
 • Bamboestokken, 5 stuks, 1.80 meter lang. Verkrijgbaar per 3 bij de gamma.
 • Biaisband, 2-2,5 meter, in gewenste kleur
 • Lint, ongeveer 1 meter, in gewenste kleur

En een naaimachine is ook handig;).

Oké, laten we beginnen:

 • Allereerst moeten we 5 gelijke driehoeken hebben. Allen met een onderkant van een meter breed.
  Dit kun je precies uit de 3 meter stof knippen. Het makkelijkst is om het patroon af te tekenen op de stof en deze uit te knippen. Hierbij kan je best een lange rechte lat gebruiken(wij hebben hier een bamboestok voor gebruikt).
  Zoals de foto hieronder. Patroon 1
  26556e1b-2660-4b6c-affe-99f7558cb385
  Bewaar de overgebleven stukken stof wel, deze komen later nog van pas.
 • Leg de 5 wanden op elkaar, en knip ongeveer 15 cm van de bovenkant af. Om het geheel netjes te maken, werk je de bovenkant af met een zoom, of plaats je een stukje biaisband bovenaan.
  Partoon 2
 • Vervolgens moeten de wanden aan elkaar gemaakt worden. Dit doe je iets anders dan normaal. Want dit keer komt de reststof aan ‘de buitenkant’. Leg hiervoor de binnenzijde van de stof(dus zonder patroon) op elkaar en naai deze vast. Doe dit bij alle wanden. Eerst ontstaat er een waaier. Naai vervolgens de laatste wanden aan elkaar.
  patroon 3b7705a20-ca39-40fc-bda4-5cb62c88f8e35ee66f81-a980-49f8-a1aa-caca74f170dd

 

 

 

 

 

 

 

 • Nu het meest lastige stuk. De tunnels moeten gemaakt worden. Draai de stof binnenstebuiten, zodat het patroon en de reststof aan de binnenkant zit. Vervolgens leg je 2 wanden op elkaar. Zoom 4 cm vanaf de rand de stof dicht. Hierdoor ontstaat er een tunnel. De reststof van de eerste naad zit nu naar binnen. Zie hieronder. Doe dit vervolgens bij alle wanden. De onderkant van de tunnels kunnen dichtgenaaid worden. Echter kunnen deze ook open blijven, zodat je de stokken erdoorheen kunt steken en de stokken kan verankeren in bijvoorbeeld zand of gras.
  patroon 5ac96deff-bcf3-4c42-9a77-63bad0af13b3
 • Voor de ingang, moet je een van de wanden inknippen. Dit kan je het beste bekijken als de stokken erin zitten. Knip vervolgens de wand in zoals hieronder.
  Patroon 4
 • Plaats de biaisband langs de beide kanten van de opening en stik deze vast. Ook is het handig om aan het einde van de knip een stukje biaisband te plaatsen. Dit doe je door deze aan beide kanten iets in te knippen en hierdoor bovenin te plaatsen. Hierdoor voorkom je uitscheuren van de stof.c40fe93b-bc88-494b-aabf-d802f1918577
 • Stik op 2-3 verschillende plekken in de opening het lint om de tent te kunnen sluiten met een lus.
  f53569d0-4d66-4eec-a61a-29bd95ea170d
 • Om de tipi goed te laten zitten is het verstandig om bovenin ook 2 lussen te maken die je om de knoop(die straks volgt) kan vastmaken. Dit doe je aan de bovenste rand.
 • Maak van de overgebleven stof een lange sliert. Het mooiste is om deze wel even dubbel te stikken met de naad naar binnen. Patroon 6In elkaar zetten:
 • Zorg dat de stokken goed in de tipi zitten en deze volledig tot onderaan komen.
 • Zet de stokken zo neer dat de tipi goed is uitgevouwen en stevig staat.
 • Pak vervolgens de sliert stof en bind hiermee de stokken bij elkaar. Ik heb dit zigzaggend om de stokken heen gedaan. Zorg dat dit goed stevig vast zit, dit zorgt ervoor dat de tipi goed blijft staan.
 • Indien nodig kunnen de stokken nog iets omhoog of omlaag geduwd worden in de knoop waardoor de tipi beter komt te staan.
 • Trek vervolgens de tentstof zo ver mogelijk naar boven en zet deze vast dmv de lussen aan de tent.  Nu zakt de stof niet meer weg.
  9032914c-8b05-4a75-a57a-d63f8cc64cab
 • Geniet vervolgens van de tipi!

De tipi is makkelijk op te bergen door hem simpelweg in te klappen. Hierbij gebruik ik nog wat extra lint om hem samen te binden.

c35d8942-b6e9-4f8d-a140-e8ba9d24831f

Mijn tipi ga ik nog oppimpen met een dromenvanger een letterketting. Hier zal ik nog een foto van delen. Ook heb ik al wat mensen in mijn omgeving gehoord die ook graag een tipi willen, dus ik mag eerdaags weer aan de slag.

Vinden jullie de tipi speeltenten ook zo leuk? Laat je het me weten als je ook een tipi gaat maken? En als je vragen hebt, contact me gerust. Ik zie jullie foto’s graag tegemoet. 

95 gedachten over “DIY: Supergave en simpele speeltipi!”

 1. Hoi Bianca,

  Wij gaan ook een tipi tent maken voor onze zoon Max. Stof ligt al klaar bij de Kwamtum. Heb jij de letterketting al gemaakt? Zo ja heb je een foto?

  Groet,
  Melanie

  1. Hoi Melanie. Leuk dat je de tipi tent ook gaat maken. Helaas zijn er telkens een of meerdere letters uitverkocht voor de naam van Lotte dus heb ik de ketting nog niet kunnen maken.
   Succes met de tipi

 2. Echt super leuk!! Ben net begonnen en vind jou beschrijving heel duidelijk.
  Straks heeft onze meid ook een mooie tipi tent!!
  Ben ook erg benieuwd naar de letterketting en de dromevanger. Dat maakt het natuurlijk helemaal compleet

 3. Oh, ik heb reeds stof liggen van Kwantum 5m bij 1m40. In de winkel hadden ze me 5m aangeraden, maar dit is dan niet nodig? Weet je eventueel welke diameter de tent heeft? Dan weet ik of de rest misschien nog kan dienen om een dekentje te maken voor in de tent. (Ale, mijn oma zal dit moeten maken allemaal, ikzelf heb geen naaimachine 🙂 ) Dank je!

  1. Hoi Katrien 5 meter is meer dan genoeg. Je maakt namelijk 5 panden van 1 meter breed aan de onderkant en die haal je uit 3 meter stof. De diameter is iets kleiner dan 2 meter door de hoek die in de tipi zit. Ik zal morgen eens meten voor je. Veel succes

 4. Wat een leuke tipi!
  Ik heb ook stof bij de Kwantum gekocht; veel te veel uiteraard: 6 meter van 150 breed. Mijn plan is om een dik kussen te maken en dan hiervoor de reststof te gebruiken en de onderkant van tafelzeil en opvullen met kussenvulling.
  De ronde stokken heb ik bij de Gamma op maat laten zagen op 210.
  Mijn kleindochter wordt binnenkort 1 jaar en ik hoop haar hiermee te verrassen! En anders zal grote broer er ook blij mee zijn!

 5. Heb het patroon van je overgenomen, onze kleindochter is helemaal in de ban van de wigwam.

  Als ik hem gemaakt heb stuur ik je een foto, kan nog wel even duren.

 6. Hoi Bieb,
  Dankjewel voor het patroon! Ik heb de tipi net -bijna- af, alleen begrijp niet helemaal wat je met de lussen bovenaan bedoelt, om te zorgen dat de tipi niet omlaag zakt. Dat gebeurt inderdaad dus wel, maar het is me niet helemaal duidelijk hoe ik die lussen dan moet bevestigen (een dichte lus? Of een lint met 2 losse uiteindes die je vaststikt aan de tipi? (naast het losse lint waarmee je bovenin nog een knoop zou moeten maken). Wordt het dan geen lelijke prop bovenin? Ik ben benieuwd! Hopelijk kan ik hem netjes afmaken!
  Alvast hartelijk dank voor je reactie, groeten, Roos

  1. Je maakt 2 losse lussen die je aan de bovenkant van de tipi aan het gat bevestigd. Deze kan je vastknopen boven het losse lint. Hierdoor zakt die niet meer af.

   1. Bij mij zakt de zaak ook steeds naar beneden. Ik heb stokken van 2 meter gebruikt en dat lijkt te groot in verhouding. Of moet ik het gat bovenin dan groter knippen? En nog een vraag: zoom je de bovenkant ook om eerst?

    1. Ja die heb ik wel eerst omgezoomd. Staat iets netter. Als je de lussen maakt kan je die boven de “knoop” vastknopen aan elkaar. Hierdoor zakt hij niet meer af.

 7. Hoi! Ik heb je beschrijving gebruikt en wauw wat heb ik een mooie en stevige tipitent! Bij mij passen de stokken maar net door de tunnels (het gat bovenaan) dus heb geen extra stof daar nodig. Top! Bedankt!!

 8. Hoi,

  Ik.vind het patroon echt super! Ik ben nog niet zo handig met het naaimachine dus ik heb ondanks het duidelijke patroon toch een vraag?
  Om de wanden aan elkaar te maken naai ik aan de goede kant de wanden dicht toch? En moet dit dan vlak langs de stoflijn? Daarna draai ik het binnenste buiten om de tunnels te maken?

  Groetjes Kirsten

  1. Je moet eerst de stof op elkaar naaien. Hierbij leg je de stof met de binnenkant op elkaar. Hierdoor zie je de naad aan de kant van het patroon. Vervolgens draai je de stof om en maak je de tunnels hierdoor zitten deze binnenin

 9. Wat een ontzettend leuke tent. Binnenkort ga ik er eentje maken. Graag lees ik terug hoe breed de tent precies is. (Met dit patroon) Ik wil de tent in een bepaalde hoek plaatsen, maar de meeste tenten die verkocht worden zijn te breed.

   1. Heb je toevallig al gemeten hoe groot de diameter is (aan de grond). Ik ga je patroon namaken, zo leuk!! Misschien nog aanpassen qua grootte.

    Bedankt en groetjes M

 10. Ik heb 3,5 meter stof, alleen 1,40 breed. Is dat een probleem? Omdat er in de beschrijving staat dat het 1,50 breed moet zijn?
  Hoor het graag, kan ik er daarna mee aan de slag!

 11. Hallo begrijp ik het goed dat je voor de tunnels 4cm van het tentdoek afnaaid en geen appart stukje stof hiervoor gebruikt?
  De tent wordt dan wel wat kleiner toch?
  Verder is de beschrijving duidelijk en de tipi ziet er geweldig uit, ik ga hem maken voor onze kleindochters.
  Van een “oud ” gordijn van crème kleurig linnen en ik wil hem samen met de kleindochters gaan bestempelen met aardappelstempels.

 12. Ik snap het maken van die tunnels niet helemaal. Waar zit het patroon nou precies bij dit plaatje??
  Hier de tekst, het plaatje kan ik niet plakken.
  “Nu het meest lastige stuk. De tunnels moeten gemaakt worden. Draai de stof binnenstebuiten, zodat het patroon en de reststof aan de binnenkant zit. Vervolgens leg je 2 wanden op elkaar. Zoom 4 cm vanaf de rand de stof dicht. Hierdoor ontstaat er een tunnel. De reststof van de eerste naad zit nu naar binnen. Zie hieronder. Doe dit vervolgens bij alle wanden. De onderkant van de tunnels kunnen dichtgenaaid worden. Echter kunnen deze ook open blijven, zodat je de stokken erdoorheen kunt steken en de stokken kan verankeren in bijvoorbeeld zand of gras.
  patroon 5”
  Zou handig zijn als dat ingekleurd wordt op het plaatje.

  1. Hai Marjolein.
   Sorry voor mijn late reactie.
   Hopelijk heb je het inmiddels al gevonden, indien niet, wat je doet is de stof binnestebuiten keren. Waardoor de print op elkaar ligt. Deze naai je op ongeveer 3-4 cm vanaf de oude naad op elkaar. Hierdoor ontstaat er een tunnel.
   Het is even lastig uitleggen. Ik hoop dat je het op deze manier snapt. Zo niet mail me even, dan kan ik je een filmpje sturen.

   1. Het is gelukt inmiddels.
    Ik heb in de hoeken onderaan stukjes gezet zodat ik daar platliggende horizontaal ook bamboestokken in kan steken. Daardoor staat hij stevig.

 13. Hallo Bianca,

  Wat een leuke wigwam tent zeg, ik ga hem ook maken voor mijn kleinzoon en heb leuke stof gezien bij natuurlijk ook de kwantum.
  Zodra die klaar is zal ik je een foto sturen.

 14. Ik heb er ook 1 gemaakt! Super leuk geworden…
  Bedankt voor de handleiding.
  Bij mij zat er bovenin de tunnels wel te weinig ruimte voor de stokken en ik heb het daar wat aan moeten passen!

  1. Hoi, super handig patroon. Ik heb ‘m eerder al eens gemaakt en toen goed gelukt, nu weer, maar ik kom bovenin niet uit. Door de tunnels van 4 cm komt het bovenaan eigenlijk helemaal in een punt uit… hier gaan geen stokken doorheen passen, laat staan 5.. Heb jij toevallig een idee wat ik verkeerd zou kunnen hebben gedaan?
   Alvast bedankt voor de reactie!

   1. Hai Annete,
    Dankjewel. Leuk dat je hem al eerder hebt gemaakt.
    Jammer dat hij nu niet goed gelukt is. Heb je de 3 hoeken wel weggeknipt. Ongeveer 10-15 cm?
    Dat zou denk ik het probleem kunnen zijn. Als het lukt zou je dit alsnog kunnen doen waardoor die wel past.
    Groetjes Bianca

 15. Dag Mammabieb,

  Ik ben al een tijd op internet aan het zoeken naar een makkelijke tipi-tent (want ben helemaal niet handig met de naaimachine maar ik wil zo graag zelf een tipi-tent maken voor mijn zoontje!) en vind deze werkwijze precies wel handig. Ik vermoed dat ik met verloop van tijd nog wel vragen ga hebben, maar die komen later dan wel. Ik vroeg me wel af of je de tipi-tent ook groter kan maken? Kan je de stof hoger maken dan 150cm (bijvoorbeeld door er nog een extra stukje stof tegenaan te naaien)? Is het nu ook mogelijk voor mama of papa om bij in de tipi te gaan zitten? 🙂

  Groetjes,
  Sofie

  1. Ja je kan hem nog groter maken door er idd een stuk aan te naaien. Echter moet je dan wel zorgen dat deze ook schuin afloopt zodat die mooi aansluit aan de onderkant. Hij word dan breder dan 1.00 m.
   in de tipi van mijn dochter kan ik er (wellicht gebogen) zeker bijzitten.
   Succes met maken.

 16. Wat een gave tipi! Ik wil ook een exemplaar maken voor de 2e verjaardag van mijn zoon. Begrijp ik het goed dat je gordijnstof hebt gebruikt van de Kwantum? Gr. Sandra

  1. Hoi Sandra. Erg leuk idee. Bij de kwantum heb je verschillende stoffen. Het is niet specifiek gordijn stof. Op de site staan enkele stoffen en in de winkels hebben ze hele tafels vol. Belangrijk is dat je een stuk van 1.40-1.50 bij 3 hebt.

 17. Wat een makkelijk patroon! Ik had een andere gevonden en gebruikt en heb tussendoor ook de werkwijze aangepast.

  Ik heb een dekbedovertrek gebruikt, die bij de naden helemaal versleten waren. Als de kids wat groter zijn, maak ik er misschien nog een grotere bij.

 18. Hallo, ik wil ook een tipi tent maken, is dit er 1 met 6 stokken of met 4?
  Vender is de beschrijving heel duidelijk.
  Heb je ook een patroon en foto van de vlaggetjes?

 19. Wat leuk! Ook ik wil deze geweldige tent maken voor mijn boef. Ik ben aan t kijken naar stof bij de kwantum maar ik zie dat het 140 breed is. Je hebt toch echt 1.50 cm breed en 3 meter lang nodig?

 20. Hallo Mamabieb,

  Ik heb een vraag over deze mooie tent. Mijn schoonmoeder maakt hem voor de verjaardag van onze dochter (ik ben niet zo handig).
  Hoe hoog moet je de deur inknippen? En waar heb je de reststof voor nodig? (Dus de overgebleven driehoeken) als je effen stof hebt?
  Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes Gerie

  1. De deur kan je zo hoog inknippen als je wilt. Ligt een beetje aan de leeftijd van de kleine. Dat kan je naar eigen inzicht doen.

   Een deel van de overige driehoeken heb je nodig om te strikken/slierten te maken. De rest kan je weg gooien.

 21. Hoi Mamabieb,
  Wat super leuk dat je het patroon en de beschrijving van de tipi met ons deelt!
  Lijkt me erg leuk om er een voor op de nieuwe kamer van mijn zoon te maken.
  Ik snap alleen het gedeelte van de lussen bovenaan niet zo goed.
  Moeten dit echt lussen zijn of kun je het ook met lint doen aangezien je ze toch vastknoopt bovenaan?
  Groetjes Sandra

  1. Nee dat moeten gewoon banden zijn die je boven de knoop dit je aan de stokken maakt vastknoopt zodat de stof niet teveel zakt. Dus dit kan idd ook met lint.

 22. Supertof, deze tipi! Ik maak m voor mn dochter van vier. Je beschrijving is heel duidelijk, en de foto’s helpen ook. Ik ben al bijna klaar (en stiekem heel trots op mezelf dat dit lukt!☺️). Bedankt voor het patroon en de beschrijving!

   1. Hai Germa,
    Persoonlijk werk ik de onderkant altijd af met biaisband.
    Dit vind ik namelijk netter staan en dan kan de stof van de banen van de poten ook mooi worden weggewerkt.
    Groetjes Bieb.

 23. Echt een hele leuke tipi maar ik kom er helaas niet helemaal uit hoe het met de tunnels moet. In de reacties las ik dat je ook een filmpje had met uitleg, zou je die mij misschien kunnen doorsturen?alvast bedankt

 24. Hallo,

  Stel ik wil dat de tent hoger is (stof) zou ik dan bijv de stof ook 1 meter breed kunnen nemen en de hoogte 1.70? Of wil dat niet met de verhoudingen?

  Groetjes Mirjam

  1. Hai Mirjam,

   Als je hem hoger wilt nemen zou ik ook een bredere onderkant nemen. Anders word de tipi denk erg smal. Ik zou dan voor 120 gaan.
   Ik heb persoonlijk de tipi’s nog niet hoger gemaakt maar denk wel dat dit mooiste is.

   Groetjes Bieb.

 25. Hallo Bieb,
  ik heb ook stof van 1.40 en heb de 15 cm van het patroon teken papier afgeknipt dan kom je toch ook goed uit? Alleen moet je dan wel rekening houden met de driehoek er naast dat is dan geen punt maar ongeveer10 cm breed. Ik hoop dat dat zo lukt ben er mee bezig.

   1. Hallo Bieb, ik heb boven aan bij de tunnels geen gat meer om de stof om te draaien de tunnels (4cm ) zitten dicht opelkaar. Moeten ze tot bovenaan gestikt worden?

     1. Is inmiddels gelukt! Erg leuk geworden. Zelfde stof als de foto. Heb je er ook een kleed in gemaakt? Lastig om dat op maat te maken..

 26. Hallo,

  Kan je hem ook kleiner maken? Ik vind 1.5 in doorsnede best wel groot. Moet ik dan ook de hoogte aanpassen? Alle speelhuisjes zijn toch ook kleiner die je gewoon in de winkel kan kopen

  1. De grote van de huisjes in de winkel weet ik niet. Maar als je hem kleiner wilt zou ik idd ook de hoogte wat aanpassen. Bijvoorbeeld 20 cm eraf. Ik ben benieuwd of het lukt. ik heb dit zelf nog niet eerder gedaan,

 27. Hoi Bieb!

  Wat een fijn en makkelijk patroon! De tent staat al bijna, maar zag dat je de onderkant ook nog afzoomt met Biasband. Doe je dit al allerlaatste of voordat je de waaier maakt? Kom je dan niet in de knel met de tunnels? Dwz dat je stokken op de naad van de Biasband uitkomen? En wat voor lint heb je gebruikt?

  Dank voor je antwoord, groetjes Boukje

  1. Hai boukje.

   Sorry voor de late reactie. De biaisband deed ik als laatste. Het klopt dat de stokken er dan niet meer uit kunnen aan de onderkant maar ik vond dat persoonlijk fijn. Ik heb katoenband gebruikt.

 28. Ha Mamabieb,
  Wat is de diameter van jouw bamboestokken? Ik zie ze hier met een diameter van 14 mm, maar die lijken me erg smal?
  Ik hoor het graag!
  Hartelijke groet, Elise

 29. Hai bieb,

  Ik ben hem aan het maken voor de kinderen van een collega.
  Maar ik wil graag weten waar maak je de lussen van . is dat van de overgebleven stof of van biaisband.
  En hoelang kan ik ze het beste maken.
  Het is erg leuk om te doen.
  Groetjes agnes

  1. Voor om de stokken en bovenaan van overgebleven stof en voor de ingang de ene keer van biaisband band de andere keer smalle keperband.

 30. Hai,
  Ik heb met jou patroon een tipi tent gemaakt. Hij is geweldig geworden. Een roze.
  Jammer dat ik er geen foto van kan sturen.
  Bedankt voor alle info.
  Ik heb de bovenste 10 cm van het doorstikken van de stokken niet doorgeslikt. Dan blijft er een soort van kokertje over.

 31. Hallo, ik heb al verschillende tipitenten gemaakt, maar als er een patroon in de stof zit, bijv: figuurtjes oid staan er altijd 2 banen op zijn kop!! Heb je hier een tip voor?.? Dubbele meters stof maakt niet uit, want dan staat alles op zijn kop!!

 32. ik ben er nu ook mee bezig, de ingang maak ik iets anders, ik heb een soort van overlapbies gemaakt, dan hoeft het niet met lusjes dichtgeknoopt, hij valt dan vanzelf dicht, op de biezen maak ik klittenband en ook aan de tent zodat de flappen ook open kunnen worden geklit…. als hij af is (en gelukt is) zal ik je een foto sturen. Verder prima uitleg!!! bedankt al vast groetjes josé

 33. Hallo Bieb
  Vanmiddag heb ik de Tipi gemaakt, en hij is erg leuk geworden
  Bedankt voor jouw uitgebreide beschrijving, ik wil je wel foto’s sturen maar hoe dan?
  Groetjes Christa

 34. Hai Mammabieb,
  Ook ik ben enthousiast geworden van jouw patroon en ben al een heel eind op weg!
  Maar ik begrijp niet helemaal hoe ik kan zorgen dat de stokken goed blijven zitten.
  In de beschrijving staat dat ik een lange sliert moet maken van de overgebleven stof. Hoe lang en/of breed moet ik die sliert maken?
  En moet ik de sliert alleen knopen? Hoef ik deze niet vast te naaien aan de tipi zelf?
  Ik zie jouw reactie graag z.s.m. tegemoet.
  Alvast bedankt!
  Hartelijke groet,
  Floor

  1. Hoi Floor,
   De sliert moet ongeveer 50.60 cm lang zijn en 2 cm breed. Deze naai je idd niet aan de tent. Maar knoop je alleen zigzaggend om de stokken.

 35. Hallo Bieb,
  Wat een superpatroon om te maken! Inmiddels heb ik er 2 gemaakt in nog geen 2 dagen tijd. Mijn kleinzoon van 2 was blij verrast toen hij gister van vakantie terugkwam. Ik weet alleen niet hoe ik foto mee moet sturen.

 36. Hallo Bieb,
  Vond het een leuk idee om mijn kleindochter te verrassen op haar 1e verjaardag!!! Alles volgens jouw duidelijke beschrijving gedaan en toen het spannende moment van opzetten!!!! Wat een teleurstelling, Als de bodemstokken goed staan zakt de hele tent in elkaar en als de stokken boven goed zitten (met linten…) ziet het onder niet uit..Kortom het lijkt nergens op!!!!!! Wat kan ik nog doen om de zaak te redden????
  Groeten Anita

 37. Hallo, ik heb, door jou geinspireerd, een tipi voor m’n kleindochter gemaakt. Gedurende het proces kwamen steeds meer ideeën op. De voor/zijkanten hebben raampjes met vitrage ervoor en in de achtervakken heb ik zakken gemaakt waar ze speelgoed in kan stoppen. Bij de Hema hem ik een streng lampjes, witte balletjes, gekocht op batterijen. Mijn stof had wel boven en onderkant waardoor ik veel meer moest kopen. Van de resten heb ik nog een vloerkleed, twee kussentjes en een opbergzak gemaakt. Als laatste heb ik nog een slinger met haar naam gehaakt. Het viel goed in de smaak. Ik zou je graag foto’s willen laten zien maar weet niet hoe het moet. In ieder geval bedankt voor het patroon en de tips!
  Groetjes,
  Tineke

 38. Aaah eindelijk een goede beschrijving om er 1 te maken ik begrijp ook die lussen niet zo goed waar de stokken in moeten heeft u hier een filmpje van? En hoeveel kids passen er in de tipi als ik uw maten gebruik

 39. Hallo mammabieb
  Voor mijn kleinzoon van bijna 2 jaar heb ik de tipitent gemaakt.
  Heel leuk om te doen.Hij zal er veel plezier aan beleven.
  Groetjes Rina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *